Dětská židle k psacímu stolu či psací stolek pro školáka

Máte doma malého budoucího školáka?

Zdraví našeho dítěte je prioritou. Nechceme přece, aby se vám při hraní nebo učení na počítači objevily problémy se zády. Z tohoto důvodu byste měli věnovat pozornost nábytku pro vašeho školáka. V první řadě je velmi užitečná polohovatelná židle k dětskému psacímu stolu. V období rychlého růstu je mimořádně důležitá možnost přizpůsobit si výšku sedáku aktuální výšce dítěte. Chlapec nebo holka by měli umět polohovat dětskou židli tak, aby celé chodidlo sahalo na podlahu s koleny pokrčenými do pravého úhlu.

 

Pohodlná kancelářská židle pro dítě

Židle k psacímu stolu pro děti by také měla být schopna personalizovat úhel opěradla, jakož i jeho výšku. Mnoho lidí ocení také židle vybavené loketními opěrkami, nejlépe is možností nastavení jejich polohy. Tyto typy počítačových židlí pro děti umožňují optimální polohování rukou a tím i zdravější držení těla. Samozřejmě, rodiče bychom měli pamatovat na to, že ti nejmenší by měli sedět zpříma a dělat si pravidelné přestávky od monitoru – dobře vybavená židle k dětskému stolu však rozhodně zvyšuje možnosti péče o zdraví našich dětí.
Co nám mohou dětské kancelářské židle nabídnout z hlediska komfortu? Hlavním důležitým faktorem je samozřejmě čalounění. Aby dětská židle nebyla příliš tvrdá, aby měla čalounění příjemné na dotek. 
Některé židle k psacímu stolu mají také možnost nastavení hloubky sedu, což má také velký význam pro komfort používání. Dobré profilování a jemné ergonomické křivky zádové opěrky, navržené pro co nejpohodlnější polohování zad školáka.

 

Dětská otočná židle - estetika

Dalším bodem, který je třeba zvážit, je nepochybně vzhled dětského nábytku, aby dítě motivovalo k učení. Kancelářská židle pro dítě nám může pomoci vytvořit zajímavé uspořádání celého pokoje nebo jednoduše reagovat na zájmy či záliby malého dítěte. Jedním z nápadů je sedák a opěradlo s pestrobarevným motivem známým z oblíbené pohádky. Samozřejmě, dítě byste měli dobře znát a brát ohled na perspektivu dítěte, jemu se v konečném důsledku musí nábytek líbit.

Nicméně, berme v úvahu i to, že ve věku několika let se může měnit styl dítěte, proto jsou spíše doporučeny židle s běžnou jednobarevnou barvou, která je univerzální. Důležitý je také tvar a povrchová úprava nábytku, ale prioritou je zde samozřejmě pohodlí a ergonomie.

Pevné kancelářské židle pro děti
Při výběru nábytku je třeba klást důraz i na spolehlivost. Dětská otočná židle by proto měla být vyrobena z kvalitních materiálů a měla by být testována na bezpečnost dětí. Dobrým ukazatelem kvality může být například označení EU CE a jiné typy schválení. Měli bychom také pamatovat na to, že varianty s minimálně pěti koly jsou mnohem stabilnější než ty se čtyřmi.

A jelikož vybíráme mobilní nábytek, dbejme na to, aby iv tomto směru nabízel dostatečnou bezpečnost. Například dětská židle k psacímu stolu může být vybavena kolečkovým mechanismem, který ztěžuje pohyb židle po místnosti a brání nežádoucím pohybům při sezení na kus nábytku s velkou prudkostí. Některé varianty mají dokonce ABS, které zabraňuje nekontrolovatelnému klouzání kol po podlaze. Pokud je náš syn nebo dcera temperamentní a plný energie, tento druh otočných křesel pro děti nám umožní o něco klidnější život.

 

 

Detská stolička k písaciemu stolu LABKA bielo-ružová Detská stolička k písaciemu stolu LABKA bielo-čierna_1  Detská stolička k písaciemu stolu LABKA bielo-sivá_02