Dětská postel pro dítě? Jak vybrat tu správnou.

Poradíme vám jak vybrat tu správnou dětskou postel pro dítě.

Dítě sladce spí ve své posteli, když najednou zaskřípou dveře a ze skříně se vynoří chlupatá děsivá příšera. Přikrádá se, aby se postavil nad spící dítě a vystrašil ho. Dítě se vzbudí s křikem, což znamená, že příšera vykonala svou práci. Naštěstí je to jen obraz z animovaného filmu „Monsters and Co.“ a ačkoli ve skutečnosti děti nepronásledují stvoření, která vyjdou ze šatníku, mohou trpět strachem ze tmy a nočních můr. Výběr postele pro dítě je příležitostí, jak mu poskytnout pohodlí při usínání a pomoci zahnat noční můry. Přečtěte si, jak vybrat postel pro děti, aby se cítili bezpečně a pohodlně.

Bezpečná postel pro roční dítě

Bezpečná postel pro roční dítě by měla být zajištěna dlouhou bariérou. Dětská postýlka pro roční dítě může být příliš malá a pořizovat další, která se každou chvíli také ukáže jako nedostatečná, nemá smysl. Rodiče mohou pozorovat, jak jejich dítě chce začínat opouštět postýlku samo. Řešením může být demontovat příčky postýlky, aby mělo dítě svůj východ, ale není to zcela bezpečné, neboť stále existuje možnost přepadení přes zábradlí. Je třeba aby při tomto přechodu byl rošt v co nejnižší pozici.

Jaký druh postele pro děti po postýlce?

Ale je moje dítě připraveno na normální postel? Je roční miminko malé na „dospěláckou“ postel? Ročnímu dítěti musí být poskytnuta velká dávka bezpečí jak při spánku tak při hře. Postýlky pro roční dítě s ochranou však nejsou nic jiného než bariérky, které chrání před vypadnutím. Odnímatelné bariéry jsou skvělý způsob, jak udržet pouto s rodičem, protože si k dítěti můžete lehnout a přečíst si pohádku, nebo jí uspávat či rozveselit během nemoci. Musíte pamätat na to, jestli bezpečná postel pro roční dítě obsahuje povrchové úpravy bez chemikálií. Dítě by mělo mít zdravé podmínky v tak důležitém období, jako jsou první roky života, kdy se intenzivně rozvíjejí. Bezpečná postel pro roční dítě by měla mít zaoblené prvky jak na bariérce, čelech i konstrukci, aby si dítě při hře neublížilo ostrými hranami. Výbornou volbou je tak měkký chránič na bariérku.

Detská postieľka

 

Jaké postele pro děti do 2 let?

Dvouleté dítě spí přibližně 14 hodin denně, v tomto věku probíhá stále ještě odpolední spánek. Dvouleté dítě v tomto věku mívá občas i noční můry, proto je důležité zajistit mu ty nejlepší podmínky pro spánek. Dvouletý také rozvíjí svou individualitu, má své oblíbené plyšáky, ukazuje obrázky a umí je pojmenovat, aktivity chce dělat já "sám".

Jaká postel pro 2leté dítě?

Postel pro 2 leté dítě by měla být především bezpečná, což zajistí bariéry, které chrání před pádem při spánku a hře. Avšak na trhu existují i ​​postele, které jsou nízko položeny na zemi, tím jsou i bezpečné. Probuzení dítěte ve vlastní posteli u dvouletého dítěte vytváří příležitost při výběru tematické postele pro dítě. Vyberte si postel s vaší oblíbenou pohádkovou postavičkou a dítě se bude při spánku cítit bezpečněji s vědomím, že je tam jeho kamarád a ochrání ho před nočními můrami. Avšak lepší volbou je postel bez tématiky, jelikož ta by mohla dítě omrzi počasí. Z finančního či praktického hlediska je lepší volbou postel bez tématiky oblíbeného hrdiny. Stačí jen dokoupit nějaké povlečení či polštářky s oblíbenou postavičkou. Pestrobarevné dětské postele musí být natřeny nezávadnou barvou, dávejte pozor, zda se jedná o barvy na vodní bázi, které nevypouštějí škodlivé výpary. Pamatujte: Postel pro 2leté dítě je hřiště na hraní a skákání, proto by měla být pevná a stabilní, aby se při intenzivní hře nerozpadla.

 

 

Posteľ tipi

Jaké postele pro děti – 3 roky?

Postel pro 3leté dítě by měla být bezpečná i pevná. Tehdy se z tohoto zdánlivě obyčejného nábytku na spaní stane hřiště, domeček pro panenky, loďka, domeček nebo vesmírná loď. V tomto věku má 3leté dítě také živou představivost, která mu umožňuje vytvářet hrdiny, kteří si budou hrát a hrát různé postavy během dne.Dítě ve věku 3 let je již velmi samostatné, přestože potřebuje velkou podporu rodičů. Postel pro 3leté dítě by proto měla být stále vybavena ochrannou bariérkou. Postel pro 3leté dítě s úložným boxem je skvělým řešením, jak ho naučit uklízet samo. Úložný prostor může být dokonalým úkrytem pro hračky, oblečení nebo přikrývky. Pokud se zamýšlíte nad domečkovou či tipi nebo nějakou moderní alternativou, mějte na paměti, že postele těchto druhů vystačí tak 180 cm. Postel v rozměrech 200x90 Vám to zbytečně prodraží a myslím, že žádný dospívající student nebude chtít po čase spát v domečku.

Postel pro 3 leté dítě jako oáza klidu

Díky živé představivosti se však 3leté dítě bojí tmy, a proto je tak důležité ho v těchto chvílích podporovat. V první řadě si nedělejte legraci z jeho strachů, to je normální stádium emocionálního vývoje. Dělejte mu společnost při usínání, nechte pootevřené dveře a pořiďte mu světélko s jemným světlem. Udělejte z postele bezpečný přístav pro vaše dítě.

detská izba inšpirácia

Jaké postele pro děti – 4 roky?

4-leté dítě je naprostá sopka energie. Zvyšuje se jeho dynamika a pohyblivost. V tomto období mívá také bláznivé nápady a jeho živá fantazie neustále navrhuje nové způsoby, jak se pobavit. Dítě v tomto věku je obzvláště náchylné k oděrkám a modřinám. Rád jezdí na kole, skáče a leze po žebříku. Postel pro 4leté dítě by proto měla být obzvlášť bezpečná, aby odolala stále odvážnějším nápadům. Postele z dřevěných nebo laminátových desek se zaoblenými hranami jsou dobrou volbou pro ochranu vašeho děťátka před pořezáním. Čtyřleté dítě miluje pohádky a příběhy a dokáže hodiny poslouchat jednou pohádku, kterou čtou dospělí. Proto v tomto období bude povlečení s různými oblíbenými hrdiny skvělou volbou.

Postel pre deti 3 roky

 Jaké postele pro děti - 5-6 let?

Děti v tomto věku doslova srší energií, má také velkou potřebu hýbat se a zkoušet smysl pro rovnováhu. Padá stále méně často, ale velká pohyblivost vytváří příležitosti k úderu nových modřin. Z tohoto důvodu musíte v dětském pokoji zajistit bezpečnost a volnost. Postel pro 5leté dítě by měla mít rozměr alespoň min. 160 x 80 cm, aby mu poskytla maximální prostor pro spaní a hraní. V tomto věku dobře poslouží i domečkové postele, avšak doporučujeme z pevného a tlustého dřeva, protože dítě má tendenci se zavěsit. Taková postel se pro 5leté dítě stane pevností, hradem nebo palubou vesmírné lodi. Nezapomeňte, že by měla být bezpečná a pevná, aby intenzivní dovádění nezpůsobilo škody. Skvělé jsou postele is přistýlkou, kde si může rodič či kamarád k němu lehnout do přistýlky.

 

domčeková posteľ

Destská posteľ domček

 

Jaký druh postele pro děti - 8 let?

8-leté dítě je společenské a netrpí nočními můrami. Ve školním věku se dětská postel stává nejen místem pro spaní a hraní, ale také místem, kde si sedá s kamarády a učí se. Ve věku 8 let potřebuje dítě impulsy k rozvoji a hře a jeho pokoj se stává živnou půdou pro kreativitu. Postel osmiletého dítěte potřebuje vhodnou strukturu a vzhled, protože se může ukázat, že už vyrostly z postele ve tvaru auta nebo postele s jednorožcem. Postel pro 8leté dítě by měla mít pohodlnou opěrku hlavy, která umožní dítěti pohodlně opřít trup a hlavu při čtení nebo studiu. Také jsou fajn i postele s přistýlkou, kdy si může pozvat kamaráda na prázdniny. Postel by měla být spíše univerzální, je třeba mít na paměti, že 8 leté dítě vám rychle dospěje.

Jak velká postel pro dítě různého věku?

Nejoblíbenější velikosti postelí pro děti jsou: 140×70 cm, 160×80 cm, 190×80 cm nebo 200×90 cm. Pro usnadnění výběru postele jsme vytvořili přibližnou tabulku výšky a hmotnosti pro dítě od 2 do 18 let. V budoucnosti si tak můžete naplánovat koupi postele.

Detská posteľ akú vybrať_1

 

Proč bariérka DAYBED?

Zakoupíte-li si u nás postýlku Safe Dreams, můžete si dokoupit rostoucí bariérku DAYBED, čímž si prodloužíte možnost užívání postýlky až do 3 let.

Bariérka daybed_2